fredag 23 september 2011

Höstfägring på trappen

I dag är det höstdagjämning och vad passar inte bättre än att göra lite höstfin på trappen. Jag var nyligen på en föreläsning med Mona Holmberg, författaren av Nordiskt Ljus och Italiensk Hetta, och hon sa att man bara skulle göra vår-, sommar- och vinterplanteringar och höstplanteringar var onödiga eftersom sommarblommor oftast håller långt in i oktober.. men Höstplanteringar är ju så fint, skippar hellre någon av de andra. Älskar de mustiga färgerna som hör hösten till.. nej det får bra bli mer höstfägring inne idag också.
Växterna jag använde mig av var bla vit höstljung, lila höstaster, penningplad, mörkbladig revsuga, alunrot och prydnadsgräs. Krukorna köpte jag på IKEA förra året.

<><>
Tänk på att plantera tätt eftersom plantorna växer väldigt lite eller inget alls nu. Jorden behöver därför inte vara så näringsrik utan använd samma jord som du använt till sommarblommorna eller köp någon billig jord. Använd gärna växter som är frosthärdiga så är din plantering fin länge och vissa växter kan t.o.m övervintra i krukorna så kan du plantera ut dom i trädgården till våren eller kanske använda dom till vårblommorna.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar