fredag 23 september 2011

Vårat förra hus -compact living


Förra året sålde vi vårt lilla hus på 53 kvadrat och flyttade till ett aningen större hus. Det var ett underbart litet hus som jag bodde i i fyra år och som min man i åtta. Men vi växte ur det och nu har vi börjat renoveringen av vårt nya hus. Fördelen med att renovera ett litet hus är att att det går hyfsat fort och kostar inte allt för mycket men den stora nackdelen var att så fort vi skulle göra något så var det femtonspel som gällde och vi fick stuva runt, ställa sängen på högkant. Kaos var ordet! Men vi lärde oss mycket.   
Köket. Orginalluckor som vi målade från furu. Innan var golvet orange och kaklet mörkt brun.

Vardagsrummet. Trångt. Min inredning tillsammans med makens teknologi, en svår balansgång. 

Sovrummet, med öppenspis som inte gick att elda i. Älskade att ligga i sängen och titta på tallkronorna utanför. Så fint.
 
Vi hade inte plats med en sänggavel så vi målade en! Sängborden fick inte vara större är 37 cm så vi sågade sönder ett hyllplan och satte upp skivorna på väggen med enkla konsoler.
Hallen som vi byggde till. Vi hade inget matbord innan men nu kunde vi äta här. Jag står i köket och fotograferar.

En underbar inbyggd garderob, var ett måste i vårt lilla hus. Där fick vi in det mesta. Skjutdörrarna var hemskt praktiska.

Vår underbara altan. Det saknar jag mest just nu! Vi verkligen ha en stor underbar altan. Men det kommer dröja några år. Huset låg i en slänt och altanen var väldigt hög så den lår alldeles inbäddad i grönskan från träden runt omkring. Underbart.
Härlig var ordet, rakt i söderläge. Vandrade skugga. Eftersom huset "bara" var på 53 kvadrat så bidrag altanen med ett extra rum på sommaren då man kunde få plats med middagsgäster, sola, spela innebandy eller vad man nu ville göra.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar